5 gode råd omkring bestyrelsesarbejde

­­Fem gode råd til dig, der er interesseret I bestyrelsesarbejde – eller tænker på at tage en bestyrelsesuddannelse

  1. Til de helt grønne: Du kan starte dit bestyrelsesarbejde i en startup-virksomhed. Få erfaring gennem frivilligt bestyrelsesarbejde og tilbyd eventuelt dig selv som en sparringspartner over en prøveperiode. På den måde får du både øvelse og erfaring, samtidig med at du får lov at snuse til bestyrelsesarbejdet. Således kan du opbygge en bestyrelsesprofil, som du kan bygge videre på i større bestyrelser.
  2. Hvis du går og overvejer en bestyrelsesuddannelse, er det første skridt at få afklaret, hvad du vil have ud af uddannelsen i forhold til dine bestyrelsesdrømme. Fokusér på det. Der er nemlig flere typer af bestyrelsesarbejde, og derfor er det essentielt at vælge din bestyrelsesuddannelse efter det.
  3. Uddan dig og brug dit netværk. Invester i en ordentlig bestyrelsesuddannelse, der kan give dig et godt afsæt i din bestyrelseskarriere. Gennemsnitligt er 48 % af medlemmerne i en bestyrelse kommet i betragtning gennem deres eget netværk. Så tænk over, om du har nogen i dit netværk, du kan sparre med, og udvid med fordel dit netværk gennem en bestyrelsesuddannelse.
  4. God kemi giver langt de bedste resultater i en bestyrelse. Derfor er det vigtigt, at du føler, at du har det godt med de andre bestyrelsesmedlemmer, så der kan være en åben og konstruktiv dialog til bestyrelsesmøderne. Vær ikke tilbageholden med at komme med dine egne forslag og input, og vær åben overfor feedback, så I sammen kan forbedre virksomheden.
  5. Kast dig ud i det og prøv det af. Du behøver ikke nødvendigvis en masse erfaring for at starte i en lille bestyrelse. Med en bestyrelsesuddannelse eller anden erfaring inden for ledelse og strategi er du godt klædt på til at prøve bestyrelsesarbejde af.

Tilmeld dig uddannelsen

Modtag materiale